18.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, mai 5, 2024

PSD Teleorman – Reduceri semnificative ale prețurilor la cele 14 alimentele de bază care compun cea mai mare parte a coșului de cumpărături pentru persoanele cu venituri mici și medii

Sănătate

Măsura propusă de PSD a determinat reduceri semnificative ale prețurilor la cele 14 alimentele de bază care compun cea mai mare parte a coșului de cumpărături pentru persoanele cu venituri mici și medii.

Rata procentuală e, de regulă, mai mare decât rata inflației, ceea ce reprezintă un câștig real al puterii de cumpărare pentru cetățeni. În pofida criticilor din partea unor partide de dreapta, care acuzau intervenția statului în economie, măsura PSD se dovedește viabilă din punct de vedere economic. Nu afectează funcționarea pieței, dar oferă în schimb beneficii pentru cei cu venituri mici și medii și va contribui semnificativ la reducerea inflației.*

  • Conform prețurilor afișate de un retailer din România (rețeaua Profi) prețurile au scăzut la alimentele de bază cu procente cuprinse de la 14% (ouă, un anumit brand brânză, roșii) până la 50% (cartofi albi noi). Sunt însă alte branduri de brânză la care prețurile au fost reduse cu peste 35%. Pâinea (franzela albă) a scăzut cu 26%.
  • Conform INS, inflația pe luna iunie 2023, față de aceeași perioadă a anului trecut a fost de 10,3%. Prin urmare, scăderea prețurilor la alimente determină o creștere reală a puterii de cumpărare pentru cetățeni.
  • Această măsură va avea un impact pozitiv și în privința reducerii inflației. Până acum, principalele două surse ale inflației din România (și din Europa) au fost prețurile la energie și la alimente. Pe ambele componente, PSD a promovat măsuri pentru protejarea cetățenilor cu venituri mici și medii și ambele propuneri s-au dovedit viabile din punct de vedere economic.

PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole