16.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 1, 2024

ISU Teleorman – Incendiu de proporții în municipiul Roșiorii de Vede în cursul nopții trecute

Sănătate

Azi-noapte, în jurul orei 02.17, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat intervenția pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de producție peleți și la o magazie de depozitare a acestora, în municipiul Roșiorii de Vede.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede au fost alocate patru echipaje de pompieri, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, iar din cadrul Detașamentului Alexandria o autospecială de stingere.

La sosirea primelor echipaje de intervenție, focul se manifesta generalizat, la magazia unde erau depozitați peleții, pe circa 300 mp, la hala de producție a acestora, pe o suprafață de aproximativ 200 mp și la acoperișul unui magazin, aflat la doar câțiva metri distanță, pe aproape 20 mp, existând risc de propagare și distrugere a acestuia.

Aproape șase ore s-au luptat pompierii cu flăcările, intervenția fiind dificilă din cauza cantității ridicate de materiale combustibile, a suprafeței mari de manifestare a incendiului, a posibilităților de extindere la bunurile din apropiere și a presiunii scăzute a apei în hidranții exteriori.

Cu toate acestea, pompierii au reușit să stingă focul în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale estimate la peste 75000 de lei.

Valoarea pagubelor, reprezentând cele două construcții de fabricare și depozitare a peleților, realizate din lemn, plăci de OSB și tablă, instalația tehnologică și acoperișul magazinului pe circa 20 mp, a fost estimată la suma de 30000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la efectul termic al instalației tehnologice de producție a peleților.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole