20.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

Primăria Zimnicea păstrează tradiția specifică Sfintei Sărbători a Botezului Domnului și va organiza și anul acesta Boboteaza

Sănătate

Primăria Orașului Zimnicea păstrează tradiția specifică Sfintei Sărbători a Botezului Domnului și va organiza și anul acesta Boboteaza, aceasta încheind ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului.

Sâmbătă 6 ianuarie 2024 începând cu ora 09:30 va avea loc, la ceas, pe strada Mihai Viteazu (Magistrală) sfințirea cailor, îmbrăcați de sărbătoare, dar și întrecerea călăreților.

În localitățile așezate pe malul unui râu, pe malul Dunării sau pe țărmul mării, se obișnuiește ca preotul, cu ocazia slujbei care se face acum, să arunce o cruce de lemn în apa foarte rece, uneori chiar înghețată, după care sar câțiva flacăi curajoși pentru a o aduce înapoi.

Astfel, și în orașul nostru va avea loc aruncarea crucii în apele Dunării, de unde cei mai curajoși tineri din oraș vor trebui să o recupereze. Evenimentul se va desfășura în Portul Orașului Zimnicea începând cu ora 11:30.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole