12.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Vot emoțional la Congresul PNL?

Sănătate

Dupa cum se stie, pe data de 25 septembrie, PNL isi alege noul presedinte, in cadrul Congresului. Cei doi candidati pentru functia de presedinte, actualul presedinte Ludovic Orban si premierul Florin Citu, se afla pe ultima suta de metri in campania electorala interna. Dupa cum arata acum situatia impartirii organizatiilor intre cele doua tabere, Florin Citu ar miza pe circa 30 de organizatii judetene, fapt care il pune in prima pozitie a sansei de a castiga functia de presedinte.
Exuberanta lui Citu si a echipei sale, majoritatea reprezentantilor fiind fost PDL-isti, a fost usor temperata, odata cu aprobarea de catre Organizatia Bihor, cea mai mare organizatie liberala din tara, a Motiunii Orban. Dar si aici exista o problema pentru Orban; presedintele filialei Bihorene, Ilie Bolojan, un lider cu o mare influenta in partid, a declarat ca da libertatea delegatilor bihoreni sa voteze la Congres cum le dicteaza constiinta.
O alta problema pentru Orban, vine din Giurgiu, unde Organizatia lui Dan Motreanu, nu s-a decis cu cine voteaza la Congres. Gurile rele spun ca Motreanu vizeaza functia de secretar general PNL la Congres, iar voturile giurgiuvenilor vor merge catre candidatul care ofera garantii solide ca Dan Motreanu va fi votat secretar general PNL. Acesta fiind si motivul pentru care PNL Giurgiu, nu s-a exprimat pana in prezent pentru un candidat sau altul.
Sansa lui Orban, se spune, ca sectoarele 1 si 6 ale capitalei, cu toate ca liderii de organizatii s-au pozitionat pro-Citu, reprezentantii la Conges din aceste doua sectoare bucurestene ar da vot emotional lui Orban. Si la Teleorman, se pare ca exista delegati care vor vota Orban, in speta cei aflati in zona de influenta a deputatului Costel Barbu. Restul, chiar daca au jurat la inceput cu Parvulescu in frunte ca voteaza Orban, acum merg pe mana lui Citu, considerand ca „Ludovic Orban este un drum infundat”.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole