20.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

O criză militară cu repercursiuni grave

Sănătate

Actuala criza militara Rusia-Ucraina este după criza rachetelor din Cuba ‘ 62 cea mai periculoasa și cu potențial mai mare de declanșare a unui conflict zonal. Asta pentru ca realitățile geo-politice și militare sunt altele, adversitatile de la încheierea Războiului Rece și pana în prezent s-au acutizat de la un an la altul, iar refularile sunt tot mai mari. În cei 30 de ani de la încheierea Războiului Rece, cele doua mari puteri militare nu au făcut nimic sa „construiască” o supapa de refulare a nemulțumirilor acumulate și a incarcaturilor emoționale acutizate în timp între cele doua blocuri militante.
Este de dorit o rezolvare pașnică și diplomatica a conflictului, dar îmi este greu sa cred ca rațiunea va invinge. Am motive sa cred ca nu Rusia sau NATO vor baga „bățul prin gard”, ci altcineva. Deduceți dumneavoastră cine…. Cat privește România, teoretic, și afirm doar teoretic, nu ar fi motive de îngrijorare ca va fi atacata sau transformata în câmp de război, deoarece este sub umbrela NATO și exista suficiente forte militare, militari și tehnica de lupta la Câmpia Turzii, M Kogălniceanu și Deveselu sa intervină ca răspuns rapid la un eventual atac. Dar, ca în orice conflict militar, exista și rezerve, motive de îngrijorare etc….
In fine, ce se întâmplă în aceste zile, depășește cu mult criza militara din timpul invadarii Cehoslovaciei de catre trupele Pactului de Varșovia, din anul 1968.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole