12 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, mai 4, 2024

ISU Teleorman: La nivelul judeţului, 34 de unităţi de învăţământ sunt neautorizate

Sănătate

Conform datelor de la IŞJ Teleorman, reţeaua şcolară pentru anul şcolar 2020-2021 (învăţământ de stat) cuprinde un număr de 140 de unităţi cu personalitate juridică iar reţeaua şcolară pentru anul şcolar 2020-2021 (învăţământ particular) cuprinde un număr de 2 unităţi cu personalitate juridică, în total 142. Conform unui raport al ISU Teleorman, din numărul total de unităţi de învăţământ: 24 sunt autorizate, 34 sunt neautorizate iar 78 nu fac obiectul autorizării.
În vederea urgentării procesului de autorizare din punct de vedere al securităţii la incendiu a unităţilor de învăţământ au fost întocmite şi transmise administraţiei publice locale informări cu privire la necesitatatea certificării măsurilor de apărare împotriva incendiilor luate pentru siguranţa unităţilor şcolare. Deasemenea, au fost transmise adrese de comunicare de către autorităţile publice locale a stadiului în care se află investiţiile cuprinse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În luna octombrie 2020 au fost transmise adrese către toate primăriile, de comunicare a datelor despre clădirile cu destinaţia de învăţământ, nu s-a primit răspuns de la 44 de primării. În luna ianuarie 2021 au fost retransmise aceste solicitări către primăriile care nu au transmis aceste date, în continuare 36 de primării nu au răspuns solicitărilor noastre (Balaci, Bragadiru, Brânceni, Buzescu, Călineşti, Călmăţuiu, Călmăţuiu de Sus, Ciolăneşti, Cosmeşti, Crângeni, Crevenicu, Dobroteşti, Drăgăneşti de Vede, Fântânele, Măldăeni, Mârzăneşti, Mavrodin, Necşeşti, Nenciuleşti, Peretu, Piatra, Rădoieşti, Răsmireşti, Saelele, Salcia, Sfinţeşti, Siliştea Gumeşti, Slobozia Mândra, Stejaru, Suhaia, Tătărăştii de Sus, Traian, Troianul, Vârtoape, Vităneşti şi Zâmbreasca).
În luna martie 2021 au fost transmise 26 de adrese la primăriile la care au fost efectuate controale de prevenire şi la care s-au identificat clădiri cu destinaţia de învăţământ care funcţionau fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, prin care am solicitat să ne comunice demersurile şi măsurile întreprinse pentru obţinerea autorizaţiei. Deasemenea, s-a transmis disponibilitatea instituţiei de a acorda sprijinul în scopul obţinerii acestor autorizaţii. Urmare a acestor adrese s-a primit răspuns doar de la 4 primării (Alexandria, Roşiori de Vede, Stejaru şi Brânceni).
În document se mai arată că în luna iunie 2021, ISU Teleorman a transmis fiecărei primărie o adresă prin care se reaminteau prevederile Legii nr. 230/2019 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2019 pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, instituirea unor derogări şi prorogarea unor termene, act normativ în vigoare din 29.11.2019-Autorităţile administraţiei publice locale, respectiv proprietarii imobilelor în care se desfăşoară activităţi de învăţământ au obligaţia să asigure condiţiile de funcţionare, inclusiv obţinerea şi menţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare şi autorizaţia de securitate la incendiu.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole