20.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, mai 4, 2024

ISU Teleorman – 84 de evenimente în ultimele 72 de ore

Sănătate

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 84 evenimente.

În perioada de referință, efectivele I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru stingerea a 9 incendii, dintre care două izbucnite la anexele gospodărești ale unor cetățeni din localitățile Roșiorii de Vede și Poiana și șapte incendii de vegetație uscată, miriște și resturi menajere, la 70 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, la două intervenții de salvare a unor animale din medii ostile vieții, la un eveniment rutier produs pe raza localității Voievoda, rezultat cu o victimă, la un incident feroviar care a avut loc pe raza municipiului Roșiorii de Vede și la o misiune de recunoaștere a obiectivelor socio-economice cu aglomerări de persoane.

            Dintre misiunile de mai sus, menționăm:

Marți dimineața, în jurul orei 09.05, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, am fost alertați de producerea unui eveniment feroviar, un utilaj deraiat pe calea ferată, la ieșirea din Roșiorii de Vede spre  Drăgănești de Vede, cu o victimă inconștientă, posibil în stop cardiorespirator. Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului s-au deplasat rapid două autospeciale de descarcerare, o autospecială de stingere, un SMURD și două echipaje ale SAJ Teleorman, dintre care unul cu medic. A fost găsită o victimă, un bărbat de cca. 55 de ani, în stop cardiorespirator, neîncarcerat, motiv pentru care s-au început imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, acesta nu a răspuns manevrelor efectuate, echipajele medicale ale SAJ Teleorman declarând decesul. Misiunea pompierilor a continuat pentru asigurarea măsurilor P.S.I., iar autoritățile competente au preluat cazul pentru cercetări.

În perioada menționată, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 7 incendii de vegetație uscată, miriște și resturi menajere, pe raza localităților Izvoarele, Nanov, Olteanca, Zimnicea, Voievoda, Scrioaștea și Turnu Măgurele.

Având în vedere numărul tot mai mare al incendiilor de vegetație uscată, solicităm autorităților locale și cetățenilor să manifeste maximă responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind pentru prevenirea unor astfel de evenimente, să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii acestora și să nu aprindă cu intenție vegetația uscată deoarece acest lucru este INTERZIS.

Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

                                                                                                Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole