15.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

ISU Teleorman – Distrugere controlată a muniției rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate, pe malul stâng al râului Vedea, în raza localității Poroschia

Sănătate

ISU Teleorman informează că astăzi, în intervalul orar 08.00 – 12.00, pe raza localității Poroschia, zona râpelor, pe malul stâng al râului Vedea, pirotehnicienii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au executat o misiune de distrugere controlată a muniției rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate, recuperată în perioada anilor 2019 – 2023.

Activitatea a fost desfășurată în condiții de maximă siguranță, în sensul că autoritățile locale, polițiștii, jandarmii și paramedicii SMURD, împreună cu un asistent medical al Centrului Medical Județean M.A.I. s-au asigurat de faptul că pe o rază de aproximativ 1 km nu se află nicio persoană, animale sau bunuri materiale, echipajele de poliție au restricționat traficul rutier în zonă pe timpul executării misiunii, iar nicio persoană implicată în această operațiune nu a fost rănită.

Muniția distrusă în această misiune a fost compusă din 4 proiectile explozive, de la calibrul 62 mm până la calibrul 215 mm, 2 grenade defensive și 49 alte elemente de muniție (cartușe, muniție fără încărcătură explozivă, etc.).

Pentru prevenirea accidentelor cauzate de munițiile neexplodate, în situația descoperiririi acestora, ISU Teleorman readuce în atenția autorităților administrației publice, instituțiilor publice, operatorilor economici și cetățenilor următoarele măsuri:

a) sistarea tuturor activităților lucrative;

b) îndepărtarea personalului/cetățenilor din zona în care a fost descoperită muniția;

c) anunțarea de îndată, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, despre descoperirea de muniții neexplodate;

d) indicarea locului unde a fost descoperită muniția neexplodată;

e) să nu miște de pe loc munițiile descoperite neexplodate;

f) să respecte regulile și măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea munițiilor neexplodate;

g) să nu dezmembreze sau să predea muniții neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deșeurilor metalice;

h) să nu foloseasca munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;

i) să nu lovească, să taie sau să demonteze munițiile neexplodate;

j) să nu aprinda focul în apropierea munițiilor descoperite neexplodate.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro  și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole