12.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 3, 2024

ISU Teleorman – Zilnic, peste 150 de pompieri sunt la datorie

Sănătate

În această perioadă, pentru a oferi un grad sporit de siguranță cetățenilor, peste 150 de pompieri militari teleormăneni vor asigura zilnic măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și acordarea primului ajutor calificat, aceștia fiind pregătiți să intervină cu 21 de autospeciale de lucru cu apă și spumă, dintre care 6 cu modul de descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM) și 2 autospeciale de descarcerare.

De asemenea, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre vor desfășura, inopinat, mai multe controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la obiectivele din categoria supermarketurilor, structurilor de turism, cazare și alimentație publică. Cu această ocazie se efectuează instruirea factorilor de răspundere şi a personalului angajat privind măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor ce se impun pentru evitarea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

Pentru ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie, iar sărbătorirea acestui moment să nu fie umbrită de evenimente nedorite, proprietarii și/sau administratorii unităților de alimentație publică trebuie să asigure respectarea următoarelor măsuri preventive:

• numărul persoanelor participante la mesele festive să nu depășească capacitatea maxim admisă a localurilor;

• să fie asigurate culoare şi căi de evacuare libere, marcate şi iluminate corespunzător;

• asigurarea bunei funcţionări a tuturor mijloacelor de apărare împotriva incendiilor;

• utilizarea corespunzătoare a instalaţiilor electrice de iluminat şi forţă aferente clădirilor, evitându-se suprasolicitarea acestora sau supradimensionarea siguranţelor fuzibile din tablourile electrice;

• întocmirea şi afişarea planurilor de evacuare pentru sălile cu mai mult de 50 de locuri;

• folosirea aparatelor electrice pentru pregătirea preparatelor culinare se va face cu respectarea strictă a normelor de exploatare;

• maşinile de gătit, grătarele, aragazele, cuptoarele şi celelalte utilaje care degajă temperaturi ridicate se vor amplasa la o distanţă de cel puţin 1,5 m faţă de elementele combustibile ale construcţiilor sau de materialele combustibile din încăperi.

În cazul izbucnirii unui incendiu, concomitent cu asigurarea primei intervenții de către personalul desemnat, evenimentul trebuie anunțat imediat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari teleormăneni fiind la datorie 24 de ore din 24.

ATENŢIE! NU PERMITEȚI JOCUL COPIILOR CU PETARDE SAU ARTIFICII!

Pe cât de spectaculoase sunt artificiile și petardele, pe atât de periculoase pot fi dacă sunt folosite necorespunzător. Nu puține au fost cazurile când pompierii au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de utilizarea mijloacelor pirotehnice!

Pentru evitarea producerii unor evenimente negative, nu utilizați artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în condițiile legii, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule.

Totodată, mijloacele pirotehnice se pot achiziționa numai din spații comerciale autorizate, iar utilizarea lor se va realiza cu respectarea instrucțiunilor menționate de producător.

Numai prin respectarea acestor măsuri se va reuşi reducerea numărului intervenţiilor în situaţii de urgenţă şi, implicit, va creşte gradul de siguranţă al cetăţenilor, mediului şi bunurilor materiale.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole