12.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Rolul comunitatii in viata localitatilor.

Sănătate

În localitățile din România, comunitatea locala este un termen abstract. Aleșii se adresează și dau importanță comunității locale doar când sunt în campanie sau când sunt în opoziție și doresc să pună presiune pe cei aflați la putere. Comunitatea locală este grupul social în numele căruia primarul conduce urbea și așazisul beneficiar al masurilor luate de către primărie. Dar de câte ori putem spune că ,comunitatea a fost întrebată ce părere are în legătură cu o viitoare decizie? Totul este la nivel declarativ, cetățenii orașului fiind rapid uitați de către aleși odată ajunși în posturile dorite.
Este timpul ca acest lucru să se schimbe. În același timp membri comunității trebuie să înțeleagă că implicarea în viața orașului nu este o opțiune ci o datorie. Dacă comunitatea nu se implică în alegeri sau în felul în care se conduce orașul, altcineva va lua decizii în locul lor. Chiar daca nu iese tot timpul așa cum își doresc unii membrii ai comunității, aceștia nu trebuie să uite că comunitatea nu este un monolit ci un grup format din indivizi cu feluri de viață diferite, dorințe și aspirații diferite, abilități și orientări politice diferite. Aceștia, totuși trebuie să se implice și să fie în cunoștință de cauză atunci când se ia o decizie în numele lor și care îi va afecta mai mult sau mai puțin direct. Iar vocea lor trebuie să se facă auzită, atât în campania electorală cât și după alegeri. Este impotant ca aleșii sau viitorii aleși să cunoască parerea cetățenilor și, de multe ori, să primească idei de soluții la problemele orașului de la aceștia. De asemenea, in timpul acestui dialog, aleșii trebuie să explice de ce anumite decizii nu se pot lua, și de ce anumite soluții nepopulare trebuiesc luate.
Cetățenii trebuie să se implice în formarea platformelor candidaților, dar și în felul în care se conduce orașul, chiar dacă cel care iese câștigător nu este cel sprijinit de ei. Orașul are nevoie de cetățenii lui dincolo de apartenența lor politică sau de poziția lor socială. Orașul are nevoie de muncitorii săi, de oamenii de afaceri prezenți sau viitori,  de cei care oferă servicii din sănătate și învățământ, de cei din administrația locală, de cei care acum trec printr-o perioadă grea, de tineriii și bătrâni săi, de cei care au grijă ca legile să fie respectate. De aceea la alegerile locale din aceasta toamna , sunt de parere ca ar trebui votat omul , nu partidul. Doar asa vom avea parte de oameni noi , oameni ce vor devein parteneri ai comunitatii, incontrolabili politic si mai presus de orice , competenti.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole